Punctul G NU exista, insa ar putea exista "zona CUV". Unde este noua regiune de placere pentru femei


Punctul G este faimoasa zona erogena care a impartit lumea in doua privind simpla ei existenta. Insa un nou studiu sugereaza ca aceasta nici macar nu ar exista.


Autorii italieni ai acestui nou studiu au descris in literatura medicala o "zona intima" care ar putea crea placere sexuala intensa. Este mai complexa decat un simplu… "punct", insa, si include clitorisul, vaginul si uretra – descris de autorii studiului drept "structuri foarte dinamice si sensibile". Cercetatorii au botezat aceasta zona drept "complexul clito-uretro-vaginal" sau, mai simplu, "zona CUV", scrie dailymail.co.uk.

Acestia au scris in editia de luna aceasta a "Nature Reviews Urology" despre complexitatea zonelor erogene ale femeilor si faptul ca placerea sexuala intensa la femei este obtinuta prin stimularea intregului sistem de reproducere.

Emmanuele A. Jannini, profesor in endocrinologie si sexologie la Universitatea Tor Vergata din Roma si autorul studiului, sustine ca ideea punctului G, aparuta acum mai bine de 60 de ani, este prea simplista. Punctul G a fost botezat dupa medicul ginecolog german Ernst Grafenberg, care a adus pentru prima data in discutie existenta acestuia, in anul 1950.

"Clitorisul, uretra si peretele vaginal ne-au condus la teoria complexului CUV", spune autorul studiului. Acestea, spune acesta, definesc "o zona care atunci cand este corect stimulate in timpul penetrarii poate induce un raspuns orgasmic".

Iar profesorul italian nu este singurul om de stiinta care neaga existenta punctului G. La inceputul acestui an, un alt doctor a vorbit despre legendara zona.

"Nu cred ca punctul G exista, iar daca ar exista, nu este o structura fizica specifica", sustine dr. Charles Runels. In schimb, spune acesta, femeile ar avea un "punct O"- o zona aflata in apropierea clitorisului, chiar la intrarea in vagin.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele