Cum arată acum românca vândută de Ceauşescu, pe diamante, unui preşedinte canibal


O poveste controversată, din epoca comunită, revine în actualitate pe reţelele de socializare.

„Negoţul” dintre Nicolae Ceuşescu şi Jean-Bedel Bokassa, preşedintele Republicii Centrafricane, stârneşte şi acum indignare în opinia publică.

În anul 1973, Bokassa a vizitat România şi s-a împrietenit cu Nicolae Ceauşescu. Prezent la Bucureşti, dictatorul african a făcut o cerere bizară. Acesta i-ar fi propus lui Ceauşescu să trimită în Republica Centrafricană o româncă de care s-a îndrăgostit, promiţând că în schimb îi va da 10% din producţia de diamante a ţării.

Ceauşescu ar fi acceptat propunerea şi a obligat-o pe româncă Gabriela Drâmbă să plece pe continentul african, unde s-a căsătorit cu preşedintele african, mariaj care a durat trei ani. Bokassa a fost căsătorit cu nu mai puţin de 18 femeii, el având 39 de copii.

„Aveam maimute, multe animale exotice la palat. Erau tinute in tarcuri. Sotul meu s-a purtat foarte frumos. N-a ridicat niciodata mana la mine, nu m-a jignit…", povestea Gabriela, potrivit ceausescunicolae.wordpress.com.

"Imi doream sa mor. Atunci i-am spus ca vreau sa ma intorc in tara, la familia mea. De teama unui scandal diplomatic, el a acceptat cu greu sa divortam. Urma sa fie incoronat imparat si nu avea nevoie de scandal!”.


 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele